3d print canal house instaprondleiding

Het 3D Print Canal House is een open bouw-laboratorium, waar je live 3D printen kunt ervaren op grote schaal. Hier wordt door verschillende internationale partners onderzocht wat de mogelijkheden zijn van 3D printen voor de bouw, door het printen en bouwen van een grachtenpand. Dit gebeurt op een open bouwplaats met een bijbehorende tentoonstelling, waar iedereen alles kan leren over 3D printen.

Op donderdag 11 juni wordt er om 16:00 een speciale instaprondleiding gegeven, waarin de Expo Manager van het project alles vertelt over het 3D Print Canal House. Leer meer over het project, constructietechnieken en 3D-print bio-materialen en bekijk de KamerMaker: de gigantische 3D printer! Kosten, inclusief rondleiding en toegang tot de expo en bouwplaats: €5,00 per persoon.

Bewonder de bouw van het eerste grachtenpand ter wereld dat volledig gemaakt wordt met een 3D-printer! Het 3D Print Canal House is een drie jaar durend onderzoeksproject waarin de mogelijkheden van 3D-printen in de bouw onderzocht worden, simpelweg door het uit te voeren. In maart 2014 begon de bouw en de bouwplaats is geopend voor publiek, zodat je meer kunt leren over het project, constructietechnieken en 3D-print materialen.
Innovatieve bouwkunde in Amsterdam
3D printen maakt een enorm snelle ontwikkeling door, waarbij nieuwe concepten en innovaties je om de oren vliegen. In Amsterdam is een van de belangrijke richtpunten het creëren van duurzame woningen en dat heeft geleid tot het ‘printen’ van een levensgroot grachtenpand, inclusief de materialen binnenin. Het 3D Print Grachtenpand is een tentoonstelling, onderzoeks- en bouwplaats ineen, waarbij je kunt kennismaken met twee jaar onderzoek en werk op het gebied van 3D-print architectuur.

Wat: Speciale instaprondleiding en printen van nieuw materiaal

Waar: 3D Print Canal House - Badhuiskade 11 Amsterdam

Wanneer: Donderdag 11 juni 2015

Hoe laat: Vanaf 16.00uur

Kosten: €5,-